GEOTERMALNA ENERGIJA PDF

GEOTERMALNA ENERGIJA UPORABA -proizvodnja električne energije ( geotermalne elektrarne) – sistem daljinskega ogrevanja v. Geothermal energy – effective solutions for heating and cooling of buildings; Geotermalna energija – efikasni reshenija za greenje i ladenje na objektite. Explore Nedjeljko Manislavic’s board “Geotermalna energija” on Pinterest. | See more ideas about Sustainability, Renewable energy and Alternative energy.

Author: Nibar Shaktinris
Country: Togo
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 18 September 2016
Pages: 456
PDF File Size: 19.96 Mb
ePub File Size: 1.66 Mb
ISBN: 123-6-50402-667-9
Downloads: 70732
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Doumi

Na toj dubini temperatura je stalna. Geotermalne elektrane zauzimaju mali prostor za razliku od npr.

Geotermalna elektrana

Nakon turbine para odlazi u kondenzatorkondenzira se, da bi se tako dobivena voda vratila natrag u geotermalni izvor. Nalazi se na Filipinimau provinciji Malitbog. Drugi projekti Wikimedia Commons.

Upravo prvo postrojenje instalirano Dobavljeno iz ” https: Prva geotermalna elektrana na svijetu u Landerellou koristila je taj princip.

  LON MILO DUQUETTE THOTH TAROT PDF

Geotermalna energija ima brojne prednosti pred tradicionalnim izvorima energije baziranim na fosilnim gorivima. Geotermalna energija u Hrvatskoj. Imenski prostori Stranica Razgovor.

Kod postrojenja s kondenzacijom, para se kondenzira na izlazu iz turbine i hladi u konvencionalnim rashladnim tornjevima. Trenutno se koriste tri osnovna tipa geotermalnih elektrana: Donald Kroeker dizajnirao je i demonstrirao rad prve komercijalne geotermalne toplinske pumpe.

Temperatura geotermalnog fluida osnovna je odrednica: Dobavljeno iz ” https: Kontinenti su dio kore i u neprestanom su gibanju. Daljnji je postupak s parom isti kao kod konvencionalne elektrane: Geotermalna energija u Hrvatskoj. Porast temperature s teotermalna Zemlje naziva se geotermalni gradijent.

Geotermalna energija

Zahtijevaju samo energiju za pokretanje vodenih pumpi, a tu energiju proizvodi elektrana sama za sebe. Geotermalna energija je toplinska energija koja se stvara u Zemljinoj kori polaganim raspadanjem radioaktivnih elemenata, kemijskim reakcijama ili trenjem pri kretanju tektonskih masa.

Cjelokupna bi se geotermalna energija Zemlje tj. Postrojenja sa suhom parom su prvi tip geotermalnih elektrana koje su postigle komercijalni status. Kada se razviju, ti projekti bi potencijalno mogli ostvarivati geotermaona 3. Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije.

  AMIKACINA FARMACOLOGIA PDF

Instalirana snaga te elektrane je ,5 MW. Princip rada je jednostavan: Imenski prostori Stranica Razgovor.

Geotermalna elektrana – Wikipedija

Eneryija stranica je zadnji put izmijenjena Za pogon turbine geotermalna energija koristi paru. Dok je ranije npr. Pogledajte Uvjete uporabe za detalje.

Ta para se koristi za direktno pokretanje turbina generatora. Druga prednost su zalihe energije koje su nam na raspolaganju. Ukupno instalirana snaga postrojenja sa suhom parom u

VPN