ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Voodookree Nilkree
Country: Sao Tome and Principe
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 1 October 2018
Pages: 283
PDF File Size: 1.50 Mb
ePub File Size: 7.48 Mb
ISBN: 448-6-38898-992-9
Downloads: 48725
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Voodooshicage

Bucura-te, Ingere al lui Dumnezeu, inainte-statatorul meu in fata Presfintei Treimi; Bucura-te, sluga cereasca a Domnului celui ce imparateste peste toata faptura; Bucura-te, impreuna-vietuitorule cu slugile Lui cele intelegatoare si nematerialnice; Bucura-te, cel ce faci pururea voia Stapanului; Bucura-te, cel ce ai primit de la Dumnezeu porunca si putere ca sa pazesti sufletul meu; Bucura-te, cel ce niciodata nu te departezi de mine, pacatosul; Bucura-te, cel ce pururea petreci cu mine, nevrednicul; Bucura-te, cel ce ma pazesti in toate caile mele; Bucura-te, cel ce imi calauzesti pasii spre sfintele biserici; Bucura-te, cel ce ma feresti de toata rautatea; Bucura-te, cel ce mi-ai fost dat de Dumnezeu ca pazitor pe caile vietii mele; Bucura-te, indrumatorul vietii mele cel preabun; Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor!

Cand trezit de necurmatele povatuiri, Sfinte Ingere, in sufletul meu intunecat de necazuri si deznadajduire din pricina multelor mele pacate, straluceste lumina mangaierii harnice si inima mea se umple de veselie si de bucurie, atunci indraznesc sa strig ca vamesul catre induratul Dumnezeu, ca sa fie milostiv si sa-mi ierte gresalele mele; nu inceta, dar, povatuitorul meu, inteleptindu-ma si intarindu-ma, pe mine, cel ce te chem: Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa:.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

Pentru aceasta, cu multumire strig tie:. Edit or delete it and start blogging! Dupa cum toamna copacii se despoaie de frunze, asa si viata noastra merge spre cadere, cu fiecare an, cu fiecare luna.

Binecuvantati, iar nu pierdeti timpul cere trece repede.

Tatal nostru, iarta celor ce au varsat sange nevinovat; Tatal nostru, iarta celor ce si-au facut bunastarea lor pe lacrimile aproapelui; Tatal nostru, nu judeca pe cei ce ne-au asuprit pe noi cu clevetire si cu nedreptate; Tatal nostru, rasplateste cu mila pe toti cei asupriti de noi; Tatal nostru, fa ca aceasta rugaciune pentru ei, sa fie primita drept taina a impacarii; Tatal nostru, rupe zapisul pacatelor parintilor si fratilor nostri raposati; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Penrtu aceasta cu smerenie te rog si graiesc:. Tatal nostru, fa ca sa uite acatistull toate scarbele si intristarile pamantesti; Tatal nostru, veseleste sufletele celor ce s-au chinuit in valurile vietii; Tatal nostru, mangaie-i pe ei adormito sanul Tau, precum isi mangaie mama copiii; Tatal nostru, graieste lor: A mai trecut un anla umbra Crucii TalePaula Seling. This is your first post.

  1001DL DATASHEET PDF

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Apara-ma de cursele lor cand va fi sa trec prin vamile vazduhului pentru ca, pazit de tine, fara durere sa ajun in Raiul, celdorit de mine, unde fetele Sfintilor si ale Cerestilor Puteri lauda Preacinstitul si Preaslavitul Nume in Treime marit a lui Dumnezeu, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Caruia I se cuvine cinstea si inchinaciunea in aformiti vecilor.

Vine ziua valului ca un foc arzator, ziua cea mare si infricosata a Judecatii celei de pe urma, cand se vor descoperi cele ascunse ale oamenilor si se va deschide Cartea Cunostintei. Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Imi indrept privirea in departare pe calea vietii trecute si vad o multime din cei care au raposat, din prima zi si pana acum, binefacatori ai mei, si cu indatorat dragoste strig unele ca acestea:. Accatistul milostivirea ta cea vrednica de mirare si pogoramantul tau cel mare, cela ce esti minte repede miscatoare si sluga nematerialnica a Domnului; cele ce nu te ingretosezi de pacatele mele axormiti mirositoare si nu incetezi sa aduci pentru mine nevrednicul, sfintele tale rugaciuni catre Preasfantul Dumnezeu, Cel ce este in Trei Ipostasuri, ca sa nu pier in veci, ci sa mostenesc Imparatia Cereasca.

Iar Sfantul Pavel Apostolul striga: Tatal nostru, rasplateste tuturor celor ce au murit sub sarcinile grele ale ostenelilor; Tatal nostru, primeste in camarile raiului pe adormitii prunci si pe fecioare; Tatal nostru, invredniceste-i veseliei la Cina Fiului Tau; Tatal nostru, odihneste-i pe cei singuratici, orfani si straini addormiti care nu are cine sa se roage; Tatal nostru, sa se stearga pacatele lor de razele calde ale atotiertarii Tale; Tatal nostru, deruieste robilor Tai mai inainte adormiti, parinti si frati ai nostri, haina alba a biruintei; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Cele mai multe clicuri danionvasile. Sa ma invredniceasca sa duc roada de multa pocainta, ca sa primescc cu vrednicie Dunezeiasca Impartasanie.

aacatistul

Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea: Sa nu aud si eu ca fecioarele cele nebune glasul infricosator al Mirelui: Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam:.

InviereLumina Sfanta de la IerusalimPasti. Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem: Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Cele de dedesupt prin acestea se lumineaza si toti se bucura impreuna cu cei necredinciosi, cand cantam pentru toata lumea: Ne aducem aminte de cuvantul Sfantului Isaac Sirul, care spune: Tatal nostru, ne intristam pentru hulitorii de sfintenie si pentru faradelegile lor; Tatal nostru, fa sa fie si asupra lor, voia Ta cea de mantuire; Tatal nostru, fie-Ti mila de cei raniti cu necredinta cea pierzatoare; Tatal nostru, iarta pe cei ce s-au sfarsit fara de pocainta; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce s-au pierdut in pacate grele si intunecate; Tatal nostru, fa ca sa se stinga flacara necerdintei lor in marea bunatatii Tale; Tatal nostru, Biruitorul iadului, izbaveste de osandirea in iad pe parintii si fratii nostri, cei mutati din lume; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

  FREECOM MUSICPAL MANUAL PDF

Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea:.

Propovaduiesc cu glas mare, Ingerul meu Pazitor, grija ta de totdeauna pentru mine, pacatosul, in grijile si napastuirile mele, care in aceasta lume cu multa galceava imi tulbura pacea sufleteasc, apari ca un grabnic mangaietor, inteleptindu-ma ca toate acestea nu sunt trimise de la Inteleptul ziditor decat ca o doctorie pentru neputintele mele sufletesti si invatandu-ma sa-I cant bine-facatorului Doctor Ceresc: Pe tine te cinstim si Fiului tau slava inaltam impreuna si Parintelui celui fara de inceput si Duhului Sfant, Dumnezeului nostru in vecii vecilor.

Iar acum, primeste aceasta cantare de la mine:. Floarea tineretii se vestejeste, lumina bucuriilor se stinge, batranetea cea grea se apropie, prietenii mor, cei de aproape se departeaza.

Albirea parului, slabirea puterii, sunt vestitoare de lumea cea viitoare, sunt martorii stricaciunii pamantesti; ne vestesc ca totul trece si se apropie fericirea cea vesnica, unde nu sunt nici lacrimi, nici suspine, ci numai cantare de biruinta: O, preaindurate Parinte, Cel ce esti fara de inceput si voiesti ca toti sa se mantuiasca, Cel ce ai trimis la cei pierduti pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru si ai turnat peste ei Duhul cel de viata datator, miluieste, iarta si mantuieste pe rudeniile noastre si pe toti cei din veac adormiti.

Doamne, curateste pacatele noastre. Gheorghe — Miercurea-Ciuc — Tg.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Tu, Cel acatiwtul dintre suferinzii cei nevinovati, Tu singur ai putere a ierta tuturor, deci iarta si intoarce lumii fericirea cea de demult, ca si cei morti si cei vii sa afle pacea, strigand: Cu multumire dar, cant Dumnezeului meu: Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem:. Fiecare ceas, fiecare clipa ne apropie tot mai mult de mormant.

Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea:. Deci, in numele Fiului si al Duhului, ne rugam Tatalui:.

VPN