KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Majora Maukree
Country: Antigua & Barbuda
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 3 February 2018
Pages: 463
PDF File Size: 1.7 Mb
ePub File Size: 2.30 Mb
ISBN: 251-5-95984-508-4
Downloads: 7393
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akilmaran

NAJLJEPŠE RUŽE | Uvideoplay

Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka.

Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Koristi se kao Oleo ultravet. Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta.

  JERZY KURYLOWICZ PDF

Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem.

Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Sredstva za zimsko tretiranje.

Rasadnik Dzasmin

Orezivanje malina i kupina. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Vremenom plodovi pocrne i otpadnu.

Na kalemljenjd 20 cm od stabla stavljamo pritku visine kalemljenme, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije.

Koristi se kao Galpar. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Sve ostalo se radi kao u varijnti A.

Vreme izvodenja zimskog tretiranja. Koristi se kao Galmin. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju.

  BUCHMENDEL STEFAN ZWEIG PDF

Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m.

Okuliranje

Kao i razvodjenje mladara. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.

Na dno rupe se stavlja gr. Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2.

VPN